Hos Sephora kan du hitta allt du behöver för din skönhet och hudvård. Spana in alla produkter och erbjudanden på sephora.se idag. Hitta bästa vardagssminket som du kan använda dagligen. Sephora har produkterna som du kommer älska!

Sephora har alla produkter du någonsin kommer att behöva för din skönhet – hudvård, smink, och rengöring. De har ett stort utbud av varumärken, samt prisvärda produkter från sina egna serier.

Rengöring och återfuktning

Innan du börjar lägga på smink är det viktigt att se till att du rengjort huden ordentligt. En rengöringsrutin är verkligen A och O när det gäller skönhet och hudvård. Jag brukar börja morgonen med att skölja ansiktet med kallt vatten, och därefter tvätta det med sminkborttagningsmedel. Jag har ett väldigt mjukt sminkborttagningsmedel, som jag älskar att använda både morgon och kväll. 

Efter sminkborttagningen, brukar jag använda ansiktsvatten för att få bort de sista orenheterna, samt för att tona ansiktet. Viktigt är att se till att ditt ansiktsvatten är fritt från alkohol och annat frätande som du inte vill ha på huden!

Efter en grundläggande rengöring tycker jag om att återfukta med en ögonkräm runt ögonen, samt en mild hudkräm som jag applicerar över hela ansiktet. Eftersom jag har väldigt känslig hy måste jag använda hudkräm även under min primer.

Hållbar bas

Därefter lägger jag på primer och efterföljande BB-cream över hela ansiktet. Concealer använder jag runt ögonen samt vid näsvingarna där jag brukar vara röd. Efter alla krämer brukar jag med en lätt hand applicera puder över ansiktet. Var försiktig med puderdosan! Har gjort tabben att tappa pudret i golvet ett antal gånger. Älskar mitt puder från ID som verkligen smälter in i huden, utan att torka ut.

Färg på kinderna

Till kinderna rekommenderar jag att främst använda rouge. Om du vill ha extra färg och gillar att ta tid på morgonen till att applicera smink, kan du även lägga på ett solpuder samt hightlighter.

Rouge

Älskar att borsta på rosiga kinder, känner mig alltid så fräsch efter att jag lagt på mitt puder. Använder klassikern NARS Orgasm som så många andra. Brukar lägga på detta rouge på äppelkinderna för ett härligt, friskt glow. 

Solpuder 

Zonerna för att lägga bronzer är vanligtvis där du brukar få sol, dvs kindbenen, pannan, näsryggen, samt lite på hakan. Det finns solpuder både med och utan skimmer, så välj det du tycker är snyggast! Jag gillar glitter så har puder med skimmer i. Lyser upp så fint i solsken.

Ta lite solpuder med en stor rund borste. Slå lite lätt med borsten mot handen för att få bort överflödigt puder. Applicera sedan med stora runda rörelser över zonerna där du vill få extra färg. Jag brukar börja med kinderna, högt på kindbenen, sedan ta näsryggen, pannan och dutta lätt på hakan. Blir så snyggt efteråt!

Highlighter 

Lägg därefter ett ljusare highlightingpuder ovanpå kindbenen för att lyfta dem. Jag brukar även lägga på highlighter i ögonvrån, samt under ögonbrynen. Även dekolletaget ibland, speciellt om jag har en smickrande urringning. (Hett tips för er tjejer som ska på fest – får alltid mer ragg då haha ;))

Markera ögonen

Till ögonen brukar jag lägga på ett extra tunt lager puder för att vara säker på att inget av mitt ögonsmink faller under ögonen. Därefter brukar jag böja ögonfransarna, och sedan lägga på eyeliner, eventuell ögonskugga, och maskara, i denna ordning.

Neutrala läppar

Se till att återfukta läpparna ordentligt. Speciellt på vinterhalvåret är det så ofta jag får fnasiga läppar. Har alltid lypsyl redo, samt mitt favoritläppglans som jag givetvis hittat på Sephora.

Rekommenderar att använda ett neutralt läppglans, alternativt läppenna eller Chubby Stick från Clinique, vilket vårdar läpparna samtidigt som det ger färg.