litiumbatterier är uppladdningsbara batterier som oftast används I portabla objekt. Idag är använder majoriteten av bärbar teknik, så som din mobil, dator, högtalare och till och med elbilar så som Tesla, 18650 batterier. Alla dessa använder 18650 batterier som är uppladdningsbara. För att du skal kunna förstå din utrustning och dina ägodelar bättre så kommer en kort guide av 18650 batterier nedan.

Varför 18650 batterier?

18650 batterier är väldigt starka i relation till vanliga batterier. De har mycket större energitäthet på en mindre yta och till lägre vikt. Detta gör att 18650 batterierna är mycket praktiska särskilt i bärbar teknik. På grund av att de kan laddas så sparar du även pengar i längden genom att slippa att gå ut och köpa nya batterier. Dock är priset för det individuella batteriet högre men då de håller i längre tid så går behovet för ersättning ner. Därmed är 18650 batterierna också mera miljövänliga eftersom konsumtionen minskar.

Vilket batteri passar dig?

Det är viktigt att kolla på det objektet som ska använda batteriet. Hur mycket energi kommer denna apparat att dra? Matcha då denna siffra med kapaciteten av batteriet. Ifall 18650 batteriet inte är kompatibelt och behöver ge mera energi än det klarar så kan detta resultera i överhettning som sliter på batteriet. Rent faktiskt så kan 18650 batterier explodera ifall de pressas all för hårt. Där är två slags 18650 batterier: skyddade och oskyddade. De skyddade batterierna har et litet kretslopp som ser till att batteriet inte överdrivet laddas eller urladdas vilket kan slita på batteriet. Oskyddade batterier saknar detta kretslopp och har därför ett lägre pris än de skyddade. Därför är det viktigt att vara särskilt varsam med denna typen. Se till så att 18650 oskyddade batterier inte pressas när det kommer till utmatning av energi då där inte är någon mekanism som skyddar batteriet från överhettning.

Ta hand om dina batterier

Först och främst, förvara dina batterier i rumstemperatur, ca mellan 20 och 25 grader. Se till att dina 18650 batterier inte förvaras fulladdade i höga temperaturer då de kan överhetta. Den optimala miljön för att förvara ett litiumbatteri är vid 40% urladdning i kylen. Det kan vara en bra ide att skaffa batterier med hög kapacitet istället för många med låg kapacitet då alla batterier försämras i längden. Därför kommer ett extra batteri som inte används inte hålla mycket längre än ett som är i användning. Låt inte ditt 18650 batteri urladdas helt. Dessa batterierna mår bra av att laddas när de inte är helt urladdade.

Kopior och falska batterier

Se till att du löper riktiga 18650 batterier. Det är inte helt ovanligt att försäljare köper billiga uppladdningsbara batterier. Oftast är de oskyddade och med låg kapacitet. Innan de säljer vidare batterierna så packar de om dem i ett nytt lager etikett som då får batteriet till att se ut som en dyrare modell. Om detta batteri då reklameras som att det har en högre kapacitet än verkligheten eller helt enkelt inte är skyddat när det påstår det, så kan där bli stora problem. Se till att du köper dina 18650 batterier från en pålitlig hemsida så som Batterionline.se