Finns det något vackrare än att blicka upp mot himlen en stjärnklar natt? Ge ditt barn fascinationen av himlavärlden och låt dem utforska stjärnhimlen med ett teleskop för barn. Hos kikkertland kan du hitta ett brett utbud av kikare, teleskop och mikroskop speciellt framtagna för barn och junior.

Vad kan du använda teleskop till?

Teleskop, eller stjärnkikare som de också kallas, är perfekta för dig eller ditt barn som vill studera stjärnhimlen. Med en stjärnkikare från Kikkertland.se kan du se samtliga astronomiska fenomen, såsom månen, stjärnor, och stjärnbilder på en klar natthimmel.

Hos Kikkertland hittar du ett brett utbud av allt från nybörjarteleskop till mer avancerade teleskop. Datorstyrda teleskop gör att du utan kunskap om stjärnhimlen kan navigera runt med hjälp av en databas. Teleskopen kommer i många olika varianter, med olika förstoringsgrader. Bland annat finns nybörjarteleskop, linsteleskop, och spegelteleskop, samt barnteleskop speciellt anpassade för juniorer.

Flera olika teleskop för barn

Bland de många olika teleskopen som finns för barn, är de mest populära modellerna Starfinder 60 från Viewlux och Mercury 60 från Skywatcher. Dessa kommer i en storlek speciellt anpassade för barn, med en mindre storlek än vanliga teleskop, samt med förenklade inställningar. 

Starfinder 60 från Viewlux

Starfinder 60 från Viewlux är ett bra nybörjarteleskop. Stjärnkikaren är enkel att använda och passar barn från ca 7 års ålder. Teleskopet kommer med stabilt stativ, och utöver det ingår olika okular, så att du kan få en förstoring på upp till 450x.

Starfinder 60 passar perfekt för att observera månen och planeter. Se även de klara nebulosorna som t.ex. Orionnebulosan och se även Andromedagalaxen. Teleskopet kan också användas för landskapsobservation av t.ex. natur, fåglar och liknande.

Mercury 60 från Skywatcher

Mercury 60 från Skywatcher är ett kvalitetsteleskop med allt du behöver för att utforska himlen. Stjärnkikaren är lätt att hantera och passar barn från ca 7 års ålder såväl som vuxna. Kikaren har ett kraftigt stativ som är viktigt för att du ska få en stabil bas. Kikaren kommer med 2 st okular samt en 2x Barlow-lins som ger förstoringarna 35x, 70x, 140x vilket är helt rätt förstoringar för ett 60mm teleskop.

Stjärnkikaren Mercury 60 ger en skarp bild med god kontrast. Teleskopet är enkelt att använda och ger dig möjligheten att göra dina första observationer i den fascinerande astronomiska världen.

Med Mercury 60 teleskop kan du studera månen och planeterna, se Saturnus ringar och Jupiters månar samt klara nebulosor som Orionnebulosan och Plejaderna, samt Andromedagalaxen. Teleskopet kan även användas till landskapsobservation, fågeskådning och liknande.

Beställ tryggt och enkelt

Kikkertland är en av nordens största webbhandlare för kikare, mikroskop, teleskop, och tillbehör. Vi rekommenderar dig att beställa dina teleskop och kikare från denna återförsäljare. Kikkertland är en trygg onlineförsäljare, med låga priser, snabb frakt och bra kundservice ifall några frågor skulle dyka upp. Ifall du skulle ha några frågor gällande tips och råd om vilka, kan du alltid ringa deras kundservice.