Allahjärtansdag är en viktig dag för många par. Dagen firas ofta med utbyte av presenter, detta kan lägga stor press på båda parterna. Beroende på hur väl ni känner varandra och hur länge ni har varit ett par så kan det vara svårt att avgöra vad som är lämpligt. Det är svårt att köpa parfym, kläder eller liknande om det även om det är en ny relation eller om det är något som varat länge. Här kommer några tips på bra allahjärtansdagpresenter, oberoende på vart ni är i er relation!

1. Fluffigt och lyxigt

För nya som gamla par är där alltid något lyxigt med fluffiga saker. En tjock och fluffig morgonrock funkar bra under de kyligare månaderna i början på året och kan ge vardagslyx till partnern. För den frusna är det underbart med en bra filt, extra poäng om den matchar inredningen i vardagsrummet eller sovrummet hos din partner. Liknande kan kuddar vara något som gläder och kan anpassas efter din partner. Inneskor och pyjamas är också något som ger denna lilla lyx i vardagen, eller bara en anledning för dem att tänka på just dig när de använder det.

2. Smaskiga saker

För personerna som har allt är det ofta bra att gå via magen. För de par som har tid kan en middag ute självklart vara ett bra alternativ, glöm bara inte att boka bord! Dock är det inte alla som har råd eller tid med middagar mitt i veckan. Där finns massor av alternativ till denna traditionella allahjärtansdagpresenten. Ge din partner en korg eller påse med deras favorit vin/dryck, goda charkuterier, godis eller vad som nu skulle passa dem. Det kan bli lättare att sätta samman en sådan present genom att gå till en lite mera gourmet-inriktad matbutik. Annars kan en lite söt kaka, eller en ask fin choklad eller favoritgodiset vara en perfekt och omtänksam present så länge du fokuserar på personen som ska ta emot presenten och vad de skulle bli glada för.

3. Blommor och växter


Blommor är antagligen den mest traditionella allahjärtansdagpresenten. Ett gäng snittblommor kan piffas till genom att ges med en vas. Annars beroende på hur just din partner fungerar så finns där två lite mer utförliga alternativ utöver ett dussin röda rosor. För personen som har tålamod och kan ta hand om växter så kan en krukväxt vara en perfekt present. Välj en växt som är tålig och inte behöver mycket ljus så att den är flexibel nog för att din partner kan placera den vart som helts i deras bostad. Var dock försiktig med att ge levande växter till personer du inte vet kan hålla dem vid liv då detta snabbt kan bli en börda för mottagaren. För de person som inte har gröna tummar men kan uppskatta blommor så finns där många prenumerationer som levererar en bukett blommor var månad. Detta gör att du ser ut som den bästa partnern var månad och inte bara en dag om året. Se till att alla blommor som ges har ett medföljande litet kort med en mening där du skriver något omtänksamt eller snällt.